ویتامین E مهمترین ویتامین آنتی اکسیدانی است! همانطور که می دانید آنتی اکسیدانها، از بافتهای بدن در برابر آسیبهای ناشی از موادی به نام رادیکال آزاد (که میتواند به سلولها، بافتها و اعضای بدن آسیب وارد کنند) محافظت میکنند. در این مقاله به بررسی مفید و مختصر این ویتامین میپردازیم.
ویتامین E مهم ترین عامل برای داشتن سیستم ایمنی قوی و پوست و چشم های سالم است. در سالهای اخیر مکمل های حاوی ویتامین E، بدلیل خواص آنتی اکسیدان (آنتی اکسیدان ها از سلولها در برابر آسیب محافظت میکنند) ویتامین E، بسیار مشهور شدهاند. با اینحال فواید و خطرات این ویتامین هنوز خیلی مشخص نیست.
چرا افراد ویتامین E مصرف میکنند؟
خیلی از مردم ویتامین E را با امید پیشگیری و درمان بیماریها مصرف میکنند. اما تحقیقات نشان داده که ویتامین e، در پیشگیری از بیماریهایی چون سرطان، بیماری های قلبی، دیابت، بیماری آلزایمر، آب مروارید و خیلی دیگر از بیماری ها بینتیجه است. تحقیقات نشان میدهند که مکمل ویتامین E، فقط در افرادی که واقعا کمبود ویتامین ای دارند، موثر است، البته این کمبود هم فقط در افرادی که دارای مشکلات گوارشی و یا فیبروز کیستیک هستند، رخ میدهد و بسیار نادر است. افرادیکه رژیم غذایی خیلی کم چربی دارند هم در خطر ابتلا به این بیماری است.
میزان مورد نیاز ویتامین E چقدر است؟
میزان توصیه شده ویتامین E (هم آنچه در غذا وجود دارد و هم آنچه در مکمل ها هست) در افراد به شرح جدول زیر است:
سن میزان توصیه شده ویتامین E در واحد میلی گرم (mg) و واحد بین المللی (IU)
کودکان
۱تا ۳ سالگی ۶ میلی گرم در روز یا ۹ IU
۴ تا ۸ سالگی ۷ میلی گرم در روز یا ۱۰٫۴ IU
۹ تا ۱۳ سالگی ۱۱ میلی گرم در روز یا ۱۶٫۴ IU
خانم ها
۱۴ سال به بالا ۱۵ میلی گرم در روز یا ۲۲٫۴ IU
باردار ۱۵ میلی گرم در روز یا ۲۲٫۴ IU
شیردهی ۱۹ میلی گرم در روز یا ۲۸٫۵ IU
مردان
۱۴ سال به بالا ۱۵ میلی گرم در روز یا ۲۲٫۴ IU
بیشترین حدی از این مکمل که بدن میتواند تحمل کند، به میزان زیر است، قابل ذکر است که برای مصرف مقادیر بالای این ویتامین که به منظور درمان کمبود ویتامین e، استفاده میشود، دستور پزشک مورد نیاز است.
سن بیشترین میزان قابل تحمل برای بدن در واحد میلی گرم (mg) و واحد بین المللی (IU)
۱ تا ۳ سالگی ۲۰۰ میلی گرم یا ۳۰۰ IU
۴ تا ۸ سالگی ۳۰۰ میلی گرم یا ۴۵۰ IU
۹ تا ۱۳ سالگی ۶۰۰ میلی گرم یا ۹۰۰ IU
۱۴ تا ۱۸ سالگی ۸۰۰ میلی گرم یا ۱۲۰۰ IU
۱۹ سال به بالا ۱۰۰۰ میلی گرم یا ۱۵۰۰ IU
منابع طبیعی ویتامین E
بهترین راه برای دریافت روزانه ویتامین E ، مصرف منابع غذایی آن میباشد. ویتامین ای در مواد غذایی زیر یافت میشود:
روغنهای گیاهی (مانند آفتابگردان، گل رنگ، ذرت و روغن سویا)
آجیل (مانند بادام، بادام زمینی و فندق)
دانهها (مانند تخمه آفتابگردان)
سبزیجات برگ سبز (مانند اسفناج و کلم بروکلی)
غلات غنی شده و سایر غذاهای غنی شده با ویتامین e
تخم مرغ
آجیل